Behandelingen Konijn/Cavia

Aantal behandelingen
per jaar

standaard nagels knippen en de parasietencontrole vacht/huid.

 • Kammen/plukken en ontwollen.
 • Scheren.
 • Wassen en Kammen/Plukken/Ontwollen of Scheren.

 • Tarieven Konijn

  Konijnen:
  Vanaf € 15,00 (inclusief nagels knippen).
  Behandeling incl. wassen en föhnen €25,00.

  De prijzen zijn inclusief BTW
  Pinbetalingen mogelijk

  Tarieven Cavia

  Cavia's:
  Vanaf € 10,00 (inclusief nagels knippen).
  Behandeling incl. wassen en föhnen €20,00.

  De prijzen zijn inclusief BTW
  Pinbetalingen mogelijk

  Trimbehandeling konijnen & cavia's

  Langharige konijnen en cavia's dienen regelmatig gekamd en geborsteld te worden om klitten in de vacht te voorkomen.

  Sommige raskonijnen/cavia’s moeten minimaal tweemaal per week worden geborsteld. Als dit niet regelmatig gedaan wordt dan zal het dier klitten krijgen en kan de huid niet meer ademen. Er kunnen huidproblemen door deze klitten ontstaan. Hoe groter de klitten zijn, hoe moeilijker het wordt om de vacht zonder beschadiging klitvrij te krijgen.
  Konijnen en cavia's vinden het niet altijd prettig om gekamd en geborsteld te worden. Zij hebben een dunne, tere huid. In veel gevallen is het raadzaam om de vacht kort te houden door deze periodiek te laten scheren of knippen.
  Opgelikte haren kunnen verstoppingen in de maag en darm veroorzaken. Konijnen zullen voedsel weigeren als zij veel haren in de maag hebben. Een goede vachtverzorging en een regelmatig bezoek aan de trimsalon voorkomt veel ellende zoals huidaandoeningen, spijsverteringsproblemen en pijnlijke klitten.
  De vacht van zowel langharige konijnen als langharige cavia's kunnen aan de achterkant korter geknipt worden om te voorkomen dat er uitwerpselen in de vacht achterblijven. Dit is voor het dier belangrijk aangezien uitwerpselen vliegen aantrekken. De vliegen leggen eitjes in de vacht. Uit deze eitjes komen larven die zich door de huid van het dier kunnen vreten met alle gevolgen van dien. Vooral in de Zomer is dit een voorkomend probleem.
  Er zijn een aantal mogelijkheden om uw konijn/Cavia te behandelen. En de behandelingen kunnen bestaan uit:
  • Kammen/plukken en ontwollen,• Scheren,• Wassen en Kammen/Plukken/Ontwollen of Scheren.
  Bij iedere behandeling worden standaard de nagels geknipt en de Vacht/Huid gecontroleerd op parasieten.
  Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u gerust telefonisch contact opnemen of een bezoekje komen brengen bij Honden/Kattentrimsalon Baluca in Amsterdam Sloten. Per dier wordt bepaald welke behandeling het beste past. Dit houdt in dat sommige een speciale behandeling nodig hebben in verband met leeftijd, lichamelijke toestand en vachtconditie. Hier wordt uiteraard rekening mee gehouden en besproken voorafgaande de behandeling.

  Tip