Over ons

Welkom,


Mijn naam is Cynthia de Wit, ik ben gediplomeerd honden/kattentrimster en sinds 1 januari 2012 ben ik gestart met Hondentrimsalon Baluca. Sinds Juli 2016 ben ik uitgebreid met Kattentrimsalon Baluca en Petshop Baluca. Hiernaast ben ik ook nog één dag in de week te vinden bij het Caressa Dierenziekenhuis Amsterdam. Hier ben ik werkzaam als dierenarts assistente paraveterinaire.
Als liefhebber van honden en katten run ik Honden/Kattentrimsalon Baluca. Mijn eigen trimsalon in Amsterdam Sloten. Zelf ervaar ik hoeveel gelukkiger en gezonder mijn eigen honden zijn na de goede verzorging van hun vacht. Inmiddels heb ik veel ervaring met allerlei honden- en kattenrassen en kan daardoor een breed aanbod bieden voor de juiste verzorging van elke vacht.
Het is voor mij het belangrijkste dat een dier zich op zijn gemak en veilig voelt bij mij in de salon, zodat een trimbeurt zo aangenaam en met zo weinig mogelijk stress verloopt. In mijn salon staan de wensen van de klant en het welzijn van de hond of kat absoluut op nummer één. U kunt bij Honden/Kattentrimsalon Baluca een zeer persoonlijke benadering verwachten. U bent steeds volledig geïnformeerd waardoor u met een gerust hart uw dier in de salon kunt achterlaten.

Baluca,De naam Baluca is samengesteld uit drie namen, namelijk Banjer, Lucky en Canela. Dit zijn de namen van mijn honden, van oud naar jong. Hiervan heb ik de eerste twee letters genomen en zo ontstond de naam BALUCA.Banjer (kruising) is helaas op 18-02-2008 overleden. En is bijna 16 jaar geworden. Dan hebben we Lucky (kruising Friese Stabij) is de zoon van Banjer en ook helaas op 22-09-2015 overleden. Ook hij is op 1 dag na 16 jaar geworden. Canela is nog bij ons en woont bij mijn ouders. Canela is geboren op 15-02-2008 en is een Basset Fauve the Bretagne en is een heerlijke, vrolijke knuffel dame!Dan hebben we ook nog Joy en Nero. Zij zijn niet in de naam verwerkt, maar mogen wel altijd mee naar de trimsalon. Joy is een chihuahua en is geboren op 09-01-2011 en een echte knuffel kont. En Nero is een Patterdale en is geboren op 04-04-2011 hij is een echte drukte maker gek op aandacht en houd van rennen en vliegen.
Kortom: ben u op zoek naar een vakkundige en aangename trimsalon in Amsterdam Sloten? Maak dan snel telefonisch een afspraak, of kom eens vrijblijvend een kijkje nemen bij ons in de Salon of Petshop.Wij vinden het super om jullie te mogen verwelkomen bij Honden/Kattentrimsalon en Petshop Baluca .

/
/
/

De stagiaires

JOKE

53 jaar en eindelijk weet ik wat ik wil worden als ik later groot ben.
Na 28 jaar voor de zorgsector te hebben gewerkt, van begeleidster tot teammanager personeels- en salarisadministratie heb ik in 2016 besloten mijn hart te gaan volgen: Werken met dieren.Als kind was ik al gek op dieren. Iedere zaterdag met mijn vader naar Artis of bij schemering op de Veluwe naar herten kijken. Menig verweesd konijntje op de camping vond in onze caravan een warm plekje om op te knappen. Naast dieren vond ik het ook altijd heerlijk om te “tutten” met mijn poppen. Menig pop eindigde met een kaal hoofd omdat ik weer eens te enthousiast kappertje had gespeeld.
En toen viel eindelijk het kwartje, ik ga deze dingen combineren! Op 13 oktober 2016 ben ik gestart met de opleiding Hondentrimmen in Barneveld. Voor de hierbij gehorende stage kwam ik al snel terecht bij Baluca, waar nu ik 3 dagen per week stage loop.Baluca voelt als een warm bad. Natuurlijk is het even wennen om van manager naar stagiaire te gaan, maar vanaf het kennismakingsgesprek met Cynthia voelde ik dat het goed zat. Cynthia geeft op een prettige manier uitleg en geeft je vanaf de eerste dag ook alle ruimte om met de honden te werken. Uiteraard onder haar toeziend oog, maar alleen door te doen leer je het vak. Gelukkig kan ik ook geregeld oefenen op mijn eigen kleine meid Mary, een boomertje van 7 jaar.
Ik heb nog een lange weg te gaan voor ik mijn diploma en eigen trimsalon heb, maar met de ervaring die ik bij Baluca op doe gaat het zeker lukken.

Patricia

Mijn naam is Patricia en sinds september loop ik stage bij Cynthia. Ik heb het daar zeer naar mijn zin. Het is heel afwisselend werk en ik heb er al ontzettend veel geleerd. Cynthia is een vrouw die haar zaakjes zeer goed op orde heeft.
Ik vind dat haar bedrijf er goed uitziet, voor mij een voorbeeld hoe ik, als ik gediplomeerd ben, mijn zaak ook op wil gaan zetten. Het is een leuke tijd wat ik zeer zeker zal gaan missen als ik voor mezelf ga beginnen. Het is er gezellig,we lachen wat af. We hebben diverse benamingen verzonnen om aan te geven wat voor speciale behandelingen we moeten geven aan onze honden die vertroeteld gaan worden door ons.
Wij zijn blij met onze honden en ik hoop dat de honden ook blij zijn met ons. De baasjes gaan in ieder geval tevreden de deur uit en daar doen we het allemaal voor.

Over onze stagiaires

JOKE,Is spontaan, gedreven en ontzettend gezellig. Houd van een uitdaging en werkt erg nauwkeuring. Is niet snel tevreden en gaat voor het beste!
PATRICIA,Is gezelligheid, een praatje en heerlijk aan het werk. Is perfectionistisch en gaat er helemaal voor!
KELLY,Is rustig, aandachtig en fijn om mee te werken. Een praatje tussendoor maar blijft gefocust.

Kelly

Ik ben 22 jaar oud en woon in De Rijp.(Noord Holland.) In September 2015 ben ik begonnen met de opleiding honden trimmen. Eerst heb ik de opleiding dierverzorger gevolgd en het diploma gehaald. Toen wilde ik mij verder specialiseren in de dierenwereld. Een medeklasgenoot wilde graag een opleiding honden trimmen gaan doen, en het leek mij ook ontzettend interessant. Ik ben me er in gaan verdiepen en heb toen besloten om in Barneveld bij het cursuscentrum de opleiding hondentrimmen te gaan volgen.
Ik ben met honden opgegroeid, van kleins af aan hebben we al Shelties . Het zijn mooie, rustige aanhankelijke honden waar ik me helemaal op kan uitleven.

Sinds november 2015 loop ik stage bij trimsalon Baluca. Cynthia is mijn stagebegeleidster en heeft het opgericht. Het is sfeervol, een grote fijne werkruimte. Er komen hier veel verschillende soorten rashonden en vindt het ook erg leuk om de honden in model te knippen en ze te zien veranderen tot het eind resultaat. Cynthia heeft mij al veel geleerd en wil nog veel meer leren om de beste trimmer uit mij te halen. Ik ga altijd met plezier naar de trimsalon toe, en kan altijd gezellig een praatje maken, ik leer elke dag en ga altijd voldaan naar huis.
Uiteindelijk is het mijn doel om mijn eigen trimsalon te gaan beginnen. Ik kan niet wachten tot het zo ver is!

Wil jij ook een stageplek bij ons?

Mail naar

hondentrimsalon.baluca@gmail.com Wij bieden alleen stageplaatsen voor cursisten van de trimmersopleidingen.

Leuke stageplek!

Wij zijn altijd op zoek naar stagiaires die alle kneepjes van het vak willen leren met onze aaibare klantjes.